Kampanj: Jobba, leva, bo

Kommunikatör och redaktör för Göteborgs stadsmuseum

”Fotografen och författaren Jens S Jensens skildringar av livet i Hammarkullen och arbetet på Volvofabriken i Torslanda hör till de viktigaste bidragen till dokumentärfotografiet i Sverige. I utställningen ”Jobba, leva, bo – bilder av ett samhälle” visas tvåhundra av Jensens fotografier från 1970-talet, i sällskap av nya bilder och berättelser från idag.” (text hämtad från Stadsmuseets pressmeddelande i samband med invigningen)

I den här produktionen arbetade jag bland annat med kampanjen inför öppnandet av utställningen. Jag hade även förtroendet att lägga sista handen på några av utställningens texter. Texter som hade sitt ursprung i intervjuer, vilka formulerades om till berättelser som det gick att lyssna på i utställningen. Jag medverkade också vid fotograferingen av de som intervjuats och skulle stå för det nutida perspektivet i utställningen. Utställningen blev väldigt fin och fick bra respons i media. Jag var anställd på Göteborgs stadsmuseum när jag arbetade med detta projekt.

Bild från utställningen Jobba, leva, bo – bilder av ett samhälle på Stadsmuseet. På bilden syns utställningens affisch, med ett montage av Jens S Jensens bilder från Hammarkullen och Volvo Torslanda fabriken. Grafisk form av affisch: Sandra Eyton på Göteborgs stadsmuseum.