Hösten är här på allvar

Då har hösten börjat. På allvar. Men vilken sensommar vi har haft! Den kan i alla fall jag leva på ett tag. Och än så länge har det grå inte tagit över. Tack och lov.

Vad händer här då? Just nu har jag en mycket spännande tid framför mig där jag kommer att arbeta som kommunikatör och grafisk formgivare på Röhsska museet!

Detta är mitt favoritmuseum. Eftersom jag i grunden är teknisk designer/industridesigner så har jag tillbringat en hel del tid där genom åren. Framförallt är det formhistoria som tidigare fångat mitt intresse men även deras samlingar och tidigare utställningar inom mode. Ett av de första projekten jag var inblandad i var Modedagarna där jag fick tillfälle att arbeta med fantastiska modeakvareller av Mats Gustafson. Han stil är säregen och lätt att känna igen. Även om många försökt så tycker jag inte att hans stil går att kopiera. Tonalitet och formspråk är unikt men hans främsta signum kanske är hans känsla för stil i sina illustrationer.

Nu närmast väntar T & W Söderbergspristagaren Margrethe Odgaards utställning. Det skall bli spännande att träffa henne och jag hoppas att utställningen blir precis som hon tänkt! Margrethe Odgaard är en fantastisk formgivare, du kanske känner till stilsäkra Daybed Reykjavik, hennes färgstarka träsnitt Y Arpeggios eller kanske den vackra duken Fold unfold fly, där hon genom att vika duken hittat dukens mönster? I sin formgivning så utmanar hon genom att använda färger och material på ibland oväntade sätt. Hon är också tjejen som redan i skolåldern gav alla veckodagar sin egen nyans. Missa inte att besöka hennes utställning som startar i början på november på Röhsska museet!

Andra projekt som jag är inne i just nu är några hemsidor som skall formsättas, mer om detta kommer i egna inlägg. Jag kommer även att börja arbeta med ett musikmagasin där jag hoppar in som grafisk formgivare och hjälper till att lägga sista handen inför tryck. Mer om detta kommer också i ett separat inlägg när magasinet är färdigt och redo att visas upp.

Hösten fortsätter. För mig är det dags att äta lunch. Det får bli Pusterviksbaren idag, soppa är som bäst på hösten..

Vi hörs och ses,

Anna